Äldre kvinnor lurade på pengar

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Fredrik Sandberg/TT

Två män tvingade den 85-åriga kvinnan att åka med till bankomaten och ta ut 15 000 kronor och en 65-årig dam pressades att betala 7 000 kronor. Polisen varnar nu för bedragare.

Det var häromdagen som en kvinna i 85-årsåldern fick besök av två okända män i sitt hem strax utanför Simrishamn. Männen påstod att de skulle hämta en förskottsbetalning för ett avloppsarbete de skulle utföra.

Kvinnan hade dock inte beställt någon sådant arbete. Männen krävde ändå betalning och eftersom kvinnan inte hade några kontanter hemma tog männen med henne i sin bil och körde till bankomaten. Här ska de, enligt polisanmälan, ha förmått henne att ta ut 15 000 kronor. Männen misstänks nu för bedrägeri.

Den andra kvinnan, som är i 65-årsåldern och bosatt i Gärsnästrakten, fick besök av en man som på engelska förklarade att hennes tak var ruttet och behövde lagas. Kvinnan tackade nej och sa att hon ville prata med sin son först.

Dagen därpå, när kvinnan kom hem efter jobbet, var hennes tak lagat.

Senare på kvällen dök en annan man upp och ville att hon skulle betala 7 000 kronor för jobbet som var utfört. Kvinnan vägrade och mannen försvann.

Den ännu okände mannen är misstänkt för försök till bedrägeri.

– Vi har tydligen så kallade asfaltsläggare i farten på Österlen. De här människorna kan vara förbaskat fräcka, säger kommunpolis Birthe Parkhagen och vill uppmana allmänheten att inte betala för arbeten man inte beställt.

– Man måste vara tydlig med att man inte är intresserad av deras tjänster. Uppträder personerna hotfullt bör man ringa 112.