Allt fler väljer att magasinera möbler

Simrishamn Artikeln publicerades

– Vi började med 25 lådor som snabbt blev det dubbla antalet. Nu har vi 127 uthyrda och det räcker likväl inte till.

När Klas Hansson talar om lådor handlar det om förvaringsboxar som rymmer åtta-tio kubikmeter vardera. Att hyra en sådan kostar 550 kronor i månaden och efterfrågan på lagringsutrymme är det inget fel på.

– De flesta som hyr är privatpersoner. Det kan handla om att de flyttar från ett hus till mindre bostad eller att man fått ärva föremål som man inte riktigt har plats med.

– Några magasinerar sådant de är känslomässigt bundna till, andra stoppar undan föremål av ekonomiska skäl.

– En del nyttjar lådorna under kortare tid medan andra hyr dem i åravis.

Det är tre år sedan Klas Hansson fick idén som resulterade i att han köpte konkursboet efter Bengt Månssons med lagerlokal om cirka tusen kvadratmeter på Skansen. Det kostade närmare ett par miljoner kronor och omkring en miljon till har han lagt på renovering. Väldigt stolt är han över klimatanläggningen som bara den gick på 400000 kronor:

– En fantastisk sak som jag knappt själv trodde kunde vara så bra när jag köpte den. Den håller lokalen torr och har en konstant temperatur på 18-20 grader och det mår möbler bäst av!

I investeringen ingick renovering för att "personalen ska ha det snyggt omkring sig", som han uttrycker det. Här finns också en "flådigt" möblerad kontorslokal som dock inte tagits i bruk:

– Jag tänkte att hela flyttverksamheten skulle hanteras härifrån, vi får se hur det blir.

Flyttbranschen är också relativt ny för åkeriet som har sitt säte i Kivik. Fyra stora bilar är i gång och de servar förstås även flyttningar till magasinen. I de lokaler som Klas Hansson köpte i Hammenhögs utkant i fjor, totalt sprang kostnaden upp till 3,4 miljoner kronor fullt färdigt, fanns tidigare ett löklager.

Här finns 1400 kvadratmeter att placera lådor på. Med tanke på hur det utvecklas hittills kan säkert en stor del av dem komma till nytta.

Jea Jonsson
När Klas Hansson gav sig in i magasineringsbranschen tänkte han att det var en trygg satsning. Att efterfrågan skulle vara så stor anade han dock intSIMRISHAMN