"Vi vill sätta press på polisen"

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Mikael Fritzon/TT

Ännu har polisen och kommunen inte avgivit några medborgarlöften. Men nu ska arbetet ta fart. Politikerna vill sätta press på polisen.

Som YA tidigare har berättat ilsknade politikerna till när arbetet med medborgarlöftena gick i stå. Politikerna menade att de gjort sin läxa och haft ett ambitiöst program med flera möten med medborgarna. Alla de synpunkter som allmänheten bidragit med skickade politikerna till polisen, men sedan hände ingenting.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott sammanställt en lista på ämnen de anser bör finnas med i löftena till medborgarna. Ledningen har också bjudit in Mats Cronhag, chef för lokalpolisområde Ystad, till ett möte i Simrishamn i november för att bland annat diskutera löftena.

– Vi vill sätta press på polisen att vara mer närvarande. Om vi skriver under medborgarlöften måste ju polisen vara mer närvarande i kommunen så att löftena kan hållas, resonerar kommunalråd Karl-Erik Olsson (S).

Ämnena som arbetsutskottet vill avge löften kring är parkeringssituationen i Simrishamn, trafiksäkerheten, tryggheten, hastighetsövervakningen, samverkan kring droger, DNA-märkning och att polisen och kommunen tillsammans finns på plats vid olika evenemang i kommunen.