Årets Qlara korad

Simrishamn Artikeln publicerades

Årets Qlara är nu korad, och det var en förvånad Viktoria Hansson Jonsson som nåddes av Ystad Allehandas besked.

– Va? Är det sant? Jag är på väg ut i Stockholms skärgård med familj och släkt, men det här är ett sånt där tillfälle då man önskar att man kunde klona sig.

Varför behövs Qlara?

Jag har varit med där så länge nu, och varit ordförande i tre år och jag vet att det påverkar en. Det ger entusiasm, ger nya erfarenheter och en himla massa energi.

Men varför bara för kvinnor?

För att vi företagar på annat sätt än män. Vi är ofta försiktigare än män, och när man som de flesta av oss är ensamföretagare så behöver man andra att bolla med, göra projekt ihop med och så vidare.

De flesta av oss har familj och barn, och när det ska pusslas ihop med företagandet så behöver man också andra som är eller har varit i samma situation.

För vissa är det ju jätteprovocerande men det får nog stå mest för deras rädsla eller oro i så fall. För mig har det varit en väldig fördel att vara med i kvinnliga nätverk.

Nästa år är det väl du som ska kora vinnaren?

Ja, och då får jag se till att vara på plats.

På Österlenskolan i Simrishamn hade man utställningar, föredrag, lotteri, livemusik, tårta och sprudlande stämning. En fanfar hördes innan juryn, som bestod av de föregående årens Qlaror ställde upp sig.

Viktoria Hansson Jonsson utnämndes till 2011 års Qlara, bland annat för att hon har utvecklat sitt företag Sinne Kropp Föräldraskap med stor energi och målmedvetenhet, för att hon ger handledning och rådgivning till småbarnsföräldrar, engagerar sig i Rädda Barnen, varit ordförande och mässgeneral i Nätverket Qlara, och därigenom arbetat för en positiv utveckling av Österlens kultur.

Festligheterna är öppna för allmänheten även idag, Lördag, mellan kl 11.00 och 15.00.