Ryktet om Stjärnans död överdrivet

Text: Gert Ljungqvist
Publicerad 13 juli 2011 2.30 Uppdaterad 13 juli 2011 2.30
Större eller mindre text

Gislövs Stjärna.
Dansstället och nöjespalatset Gislövs Stjärna är en näst intill kultförklarad institution på Österlen. Stjärnan ägs av idrottsklubben Gislövsdal IK.

– Vi fortsätter verksamheten som vanligt på Stjärnan, säger ordförande i idrottsklubben Thomas Sorling. På torsdag kommer The Playtones och spelar och sedan är det loppis den 26 juli och i augusti är det stand up med Adde Malmberg.

Turbulensen inom idrottsföreningen har även påverkat det anrika dansstället. Enligt Thomas Sorling har han nåtts av ryktet att Gislövs Stjärna har köpts av en stockholmare som skulle lägga ner verksamheten och använda det för privat bruk.

– Det skulle förstås vara jag, säger han. Det är otrevligt med ryktesspridning. Pro brukar till exempel vara på Stjärnan och det kommer de att kunna fortsätta med.

Det kommer dock att bli en del förändringar på Stjärnan. Personal får sluta och ersätts med ideella krafter från föreningen.

– Det är en följd av klubbens beslut att ta tag i ekonomin, säger Thomas Sorling.

Gislövs Stjärna

Gislövs Stjärna har sedan 1940-talet varit en dansmetropol på Österlen.
 På Gislövs Stjärna kan det vara alltifrån en loppis till en stor galakväll eller dansbandskväll med dansband. 
Dansbandsmusik, artistframträdande, loppis, julmässor, auktioner, PRO-danser, jubileumsfester och mycket mera händer på Stjärnan. Även privata fester förekommer.

Större eller mindre textLäsarpulsen
Toppnyheterna just nu