Bedragare tog sig in hos äldre man - tog ut pengar med stulet kort

Simrishamn Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Arkivbild.

Den okände gästen bad att få låna toaletten - sen stal han mannens bankkort och tog ut 15 000 kronor. Ytterligare en äldre person tros ha fått besök av samma person.

Det var i söndags eftermiddag som det ringde på dörren hos mannen, som är i 90-årsåldern. Där utanför stod en för honom okänd man, som han bedömde var omkring 30 år.

Den yngre mannen bad att få låna toaletten och blev insläppt. Efter uträttat ärende lämnade han snabbt platsen.

En stund senare fick den äldre mannen ett samtal från sin bank. Han fick då veta att 15 000 kronor hade tagits ut från hans konto och att banken därför hade spärrat kortet. När mannen tittade i sin plånbok visade det sig att hans bankkort var borta.

Samma eftermiddag fick en kvinna i 70-årsåldern besök av en okänd man, som sade sig samla in pengar till hjälporganisationen Operation Smile och undrade om kvinnan ville skänka en tjuga.

Hon avfärdade dock det hela och stängde dörren, för att därefter kontakta polisen. Signalementet hon gav påminde starkt om det som polisen fått av den äldre mannen. Man utgår därför ifrån att det rör sig om samma person och polisen uppmanar allmänheten att vara uppmärksam.