Bedräglig mattförsäljare söker kontakt med äldre

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto: Eric Roxfelt/TT

Mannen som ringer runt till äldre personer utger sig för att vara mattförsäljare. Nu varnar polisen för att bestämma träff med mannen.

Mattförsäljaren ringde hem till en äldre simrishamnsbo i tisdags kväll. Mannen påstod att han ringde från en känd mattfirma och ville komma hem till den äldre simrishamnaren för att visa upp sina produkter.

– Vi har haft samma typ av påringningar hos äldre personer i storstäderna, men nu har man tydligen slagit ner på Simrishamn, säger kommunpolis Birthe Parkhagen.

Mannen påstår att hans far gått bort och att han därför fått i uppdrag att avyttra alla mattor som finns kvar i faderns företag.

– Mannen sa att han just nu var i Simrishamn och levererade mattor och därför erbjöd sig att komma hem till den äldre mannen och visa sina mattor, berättar Birthe Parkhagen.

Vid en kontroll med mattföretaget blir dock den bedrägliga mattförsäljaren avslöjad. Företaget sysslar inte med försäljning genom hembesök och har absolut ingen säljare aktiv i Simrishamn just nu.

– Om man bli uppringd av mattförsäljaren ska man alltså absolut inte boka träff med honom. Han vill sannolikt bara ta sig in till äldre personer, varnar Birthe Parkhagen.