Chaufför åtalad för sexofredande

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Jessica Gow/TT

Färdtjänstchauffören tafsade och kom med sexuella förslag. Nu åtalas han för sexuellt ofredande mot tre kvinnor. En av händelserna ägde rum i Simrishamn, en andra i Sjöbo.

Händelsen i Simrishamn ska ha inträffat för drygt tre år sedan. Enligt åtalet ska chauffören ha lagt sin hand på kvinnans lår och gjort anspelningar på att hon behövde en sexpartner.

Den åtalade mannen förnekar att han begått något brott. Det är dock styrkt att just han kört kvinnan den aktuella dagen. Ett vittne har också berättat för polisen att han talat med kvinnan efter färdtjänsttransporten och att hon då var upprörd.

Det andra fallet ska ha ägt rum ett halvår senare, i Eslövs kommun. Mannen ska då ha gått in i sin passagerares bostad, ha hjälpt henne att klä sig utan att hon bett om det och dessutom tagit henne på brösten.

Även i det här fallet finns en person som vittnat om att kvinnan varit upprörd efter händelsen och att hon berättat att chauffören tagit på henne.

För drygt två år sedan inträffade den tredje och sista händelsen som omfattas av åtalet. I det här fallet ska brottet ha ägt rum i samband med en färdtjänsttransport i Sjöbo kommun.

Den utsatta kvinnan, som reste tillsammans med en vårdtagare från sin arbetsplats, har för polisen berättat hur mannen gjorde uttalanden om hennes sexliv. Han ska även ha gjort rörelser med händer och mun som skulle associera till oralsex.

Den åtalade mannen nekar till brott även i de två senare fallen.