Dags för seglarveckan att åter inta Simrishamn

Simrishamn Artikeln publicerades
Tävlingarna drar i gång på söndag och först ut är Österlenseglingen.
Foto:Bass Nilsson
Tävlingarna drar i gång på söndag och först ut är Österlenseglingen.

På söndag drar årets seglarvecka i gång med ett fullspäckat schema. Tävlingarna avslutas med den prestigefyllda Bornholm runtseglingen som går av stapeln för 56:e gången.

Seglarveckan brukar locka mycket folk och bjuda på god stämning. Förra året märktes dock en liten nedgång i antalet anmälda deltagare. En av orsakerna var konkurrensen med andra tävlingar.

Men i år hoppas Lars-Gustav Dahl från Simrishamns Seglarsällskap, som arrangerar seglarveckan, på ny vind i seglen och upp emot 15-20 anmälningar i de olika seglatserna.

– I fjor valde några att i stället åka iväg på tävling i Köpenhamn men i år ser inget ut att kollidera på det viset, säger han.

– Men det är svårt att veta, många väntar in i det sista med att anmäla sig, bland annat på grund av vädret, fortsätter Lars-Gustav Dahl.

Tävlingarna startar under söndagen med Österlenseglingen och fortsätter måndag till onsdag med Hanöregattan och Sydsvenskt mästerskap för nordisk folkbåt samt avslutningen av Sydostcupen.

Under torsdagen sker den officiella invigningen klockan 19.30 och till sist startar Bornholm runt klockan 11.00 på fredagsmorgonen.

Förutom segling bjuder veckan även på livemusik och festligheter nere vid småbåtshamnen, där allt är öppet för allmänheten. Seglarveckan avslutas på lördag kväll med dans till Line o grabbarna på Seglarpaviljongen.