Extrabussar sätts in till kronprinsessvandringen

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto från vandringen på Öland.
Foto: Raphael Stecksén
Foto från vandringen på Öland.

Länsstyrelsen sätter nu in extra bussar så att allmänheten kan hänga med Kronprinsessan Victoria under hennes vandring på Österlen den 12 juni.

För att alla som vill ska kunna följa med Kronprinsessan Victoria under hennes landskapsvandring på tisdag kommer nu länsstyrelsen i Skåne med glada besked – skytteltrafik ska gå mellan de olika stoppen med extrainsatta bussar (se faktaruta nedan).

Kronprinsessan startar vid Stenshuvuds naturum och vandrar via toppen till Naturskolan Österlen. Sedan åker Kronprinsessan till Vitemölla. Efter lunch påbörjar hon vandringen därifrån utmed Skåneleden och Backaleden till Brösarps station.

– Vi hoppas på ett bra vandringsväder och mycket folk, och uppmanar alla att ta med sig vatten och matsäck som räcker under dagen. Det finns små möjligheter att köpa förtäring under själva vandringen, säger Fredrik Stålberg på Länsstyrelsen Skåne, chef på nationalparken Stenshuvud och en av dem som leder vandringen.

D extrainsatta bussarna kommer att invänta Skånetrafikens bussar på Kiviks torg på morgonen och bussa människor till Stenshuvud. Efter den etappen står det bussar parkerade vid Naturum som ska ta vandrarna vidare till Vitemölla. Där kommer bussarna att stanna så nära stranden som möjligt.

– Vi vet inte exakt var än eftersom polisen kan komma att stänga av någon väg, säger Mikael Ringman som är pressansvarig på länsstyrelsen.

Vid Haväng väntar sedan bussar vid parkeringen vid vandrarhemmet för dem som vill åka tillbaka innan hela vandringen är avslutad. Sista bussen väntar in följet vid Brösarps gamla station.

Fakta

Busstider

Länsstyrelsens buss går enligt följande (OBS cirkatider):

Kiviks torg-Stenshuvud naturum: 8.50, 9.20, 9.50.

Naturskolan-Vitemölla: 11.40-12.40, skytteltrafik efter behov.

Haväng: 14.05 (transport tillbaka till Kiviks torg, Naturskolan, Stenshuvud,)

Brösarps station: 16.10 (skytteltrafik tillbaka till Haväng, Kiviks torg, Naturskolan, Stenshuvud).

Skåneexpressen 3 går till Kiviks torg från Kristianstad 8.07 och från Simrishamn 8.49.

För den som vill ansluta till vandringen i Vitemölla kl 12.50 går Skåneexpressen 3 från Kristianstad 11.07 och från Simrishamn 11.49.

För dig med rörelsehinder finns möjlighet att delta vid Stenshuvud naturskolan Österlen. Vandringen i övrigt är inte tillgänglighetsanpassad.

Visa mer...