Flicka hittad död på stranden

Haväng Artikeln publicerades
Foto:Skarmdump

En kropp har hittats på stranden nedanför skjutfältet vid Haväng.

Polisen bekräftade på onsdagseftermiddagen att det rör sig om den tonårsflicka som försvann i samband med drunkningsolyckan i måndags.

Det var strax före klockan 12 på onsdagen som kroppen hittades nedanför skjutfältet vid Haväng. En polisman sökte längs stranden norr om den plats där tonårsflickan och hennes pappa drev ut i havet på måndagen.

Det var efter tips från en fiskare i Vitemölla som man sökte av området. Enligt fiskaren har tidigare drunknade personer drivit just norrut med strömmarna.

Vid tretiden på eftermiddagen bekräftade Pia Broman, inre befäl i Ystad, att flickan hade identifierats.

– Patrullen som är på plats har hört av sig och säger att det är den försvunna flickan, säger Pia Broman.

Anhöriga i Sverige till den tyska familjen hade då redan underrättats om att kroppen hade hittats.

Liksom man gjort med pappan, som förklarades död på lasarettet i Ystad på måndagen, kommer man att genomföra en rättsmedicinsk undersökning av flickans kropp.

Räddningstjänstens insats avbröts på måndagen efter fyra timmar. Då hade både båtar och helikopter sökt av vattnet utanför Haväng utan att hitta flickan. Polisen fortsatte att söka längs kustremsan med motorcyklar och helikopter fram till klockan 21.30 på måndagskvällen, utan resultat.

Skjutfältet har varit avstängt under hela veckan på grund av arbete som utförs av länsstyrelsen. Därför har ingen från allmänheten vistats i området där flickan hittades.