Föreningen ordnar tionde insamlingskonserten – Frida Green med igen

Vallby/Tryde Artikeln publicerades
Ronny Cronvall.
Foto: Torun Börtz
Ronny Cronvall.

I år håller Wallby insamlingsförening sin välgörenhetskonsert på ny plats, närmare bestämt Tryde kyrka. På listan över medverkande finns även den här gången Frida Green – och många andra artister.

I nio år har Vallby insamlingsförening, som drogs igång av eldsjälen Ronny Cronvall för ett knappt årtionde sedan, samlat in pengar till cancersjuka barn bland annat genom de populära julkonserterna i Vallby kyrka.

Och även i år blir det julkonsert – den här gången inte i Vallby dock, eftersom kyrkan där numera hålls stängd över vintern.

Efter en del letande hittade man en samarbetspartner i Tomelillabygdens församling och nu blir det istället i Tryde kyrka, strax utanför Tomelilla, som konserten äger rum.

Frida Green.
Foto: Torun Bortz
Frida Green.

Tiden för den tioårsjubilerande julkonserten är onsdagen den 4 december, klockan 19-21. Som vanligt är det fritt inträde, med insamling av en frivillig kollekt efteråt. Pengarna som kommer in går oavkortat till julklappar till inneliggande barn på avdelning 64 på lasarettet i Lund och deras syskon.

Även i år medverkar Frida Green i konserten. Andra är Anna Kesar, Michael, Ludvig och Linnea Strömberg, Hannes Nilsson, Martin Ekdahl, Hanna Cronvall och Malin Andersson.

Gunilla Ehrnborn, Tobias Tjärdahl, Hanna och Hilda Nerman, Elin Malmborg, Emma Nilsson, Roger Viklund och Gustav Brandt är också de på listan över dem som medverkar.

Frida Green.
Foto: Mark Hanlon
Frida Green.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.