Fyra bilinbrott på kort tid – polisen varnar

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Fyra bilinbrott inom loppet av ett par timmar under lördagen. Nu uppmanar polisen allmänheten att vara extra försiktig – och att absolut inte lämna kvar några värdesaker i parkerade fordon.

I förra veckan rapporterade YA om att polisen misstänkte att en och samma liga låg bakom de många cykelstölderna i kommunen på senare tid.

Helgen som gick rapporterades inga fler försvunna cyklar, däremot ett antal inbrott i parkerade bilar, och polisen vill än en gång gå ut med en uppmaning.

– Vi ser det här varje sommar, säger kommunpolis Johan Sandelin. Och varje sommar informerar vi om att man absolut inte ska lämna något kvar i bilen.

Lördagens bilinbrott skedde allihop under seneftermiddagen/kvällen, och i samtliga fall krossades rutorna på bilarna.

I Borrby blev en bilägare av med en väska innehållande plånbok, mobil och bankkort. På Tobisvägen bröt sig någon in i en bil och försvann med värdesaker – mestadels kläder – uppskattade till runt 30000 kronor. Dessutom drabbades två bilar som stod parkerade vid Esperöds herrgård, där det under lördagen var bröllopsfest.

– Oavsett om det gäller bilar eller cyklar gäller samma sak: var försiktiga, lås ordentligt och lämna aldrig kvar något värdefullt, säger Johan Sandelin.