Grandstängningen: Lions ställer in ”Carmen”

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto: Torun Börtz

Lions har beslutat att ställa in Malmö Operas föreställning ”Carmen” den 9 november. Grand kan inte ställas i ordning och föreningen har inte lyckats hitta en annan lokal. Besökare som köpt biljett kommer att få pengarna tillbaka.

När Grand stängde levde hoppet vidare hos Lions om att ändå kunna ta emot Malmö Opera. I samband med att AV-kompaniets Krister Funder stängde bion tömdes lokalen samtidigt på teknik och även på de nya biografstolar som han installerat. Han menade dock att utrustningen skulle kunna gå att bära in igen så att Lions skulle kunna ha sitt arrangemang.

Nu har dock Lions gett upp.

– Enligt fastighetsägaren är det omöjligt att återställa lokalen, säger Anders Hansson, sammankallande i Lions konsertkommitté.

I samråd med Malmö Opera har Lions därför tittat på andra lokaler i närområdet, men inte funnit någon lösning.

– Någon lokal är i minsta laget och något har inte rätt utrustning. Vi har nu kommit fram till att det bästa är att ställa in föreställningen. Vi kan inte vänta längre med att fatta beslut.

”Så fort vi har tillgång till en lokal blir det nya föreställningar.”

Lions avtal med Malmö Opera gör att föreningen inte drabbas ekonomiskt.

– Eftersom framtiden för Grand var osäker redan när vi bokade operan skrev vi in i avtalet att Lions inte skulle behöva betala i fall föreställningen ställdes in.

Hans förhoppning är att en lösning för Grand kommer till stånd så att nya föreställningar kan tas till Simrishamn.

– Vi har ett samarbetsavtal med Malmö Opera och det gäller fortfarande. Så fort vi har tillgång till en lokal blir det nya föreställningar. Som tur är, i rådande situation, har vi dock inte fler föreställningar planerade.

Biljetter till Carmen har sålts via nätet, på Grand och i Bokvaruhuset. De som har köpt i Bokvaruhuset kan gå dit och få sina pengar tillbaka.

De som köpt via nätet eller på Grand hänvisas till Hotell Turistgården. Den 2, 3 och 16 november mellan klockan 9 och 12 erbjuds hjälp. Biljettköpare kan då gå dit och visa sin biljett, lämna sitt telefonnummer och kontonummer, och får därefter biljettavgiften utbetalad till sitt konto.