Här är fem fall där polispatrullen inte dök upp

Simrishamn Artikeln publicerades
När det brann i kommunhuset dröjde det mer än en timma innan polisen kom till stan.
Foto: Emma Lawesson
När det brann i kommunhuset dröjde det mer än en timma innan polisen kom till stan.

När en person satte eld inne i kommunhuset i somras tog det en timme för polisen att komma till stan. Andra brott har fått sin upplösning tack vare att utredare ryckt ut. Exemplen är många på att Simrishamns geografiska läge gör att kommunen drabbas hårdare av polisbristen.

Januari 2018: En calvadostjuv åker dit efter att Systembolagets personal följt efter honom. Närmaste polispatrull är långt från Simrishamn och polisutredarna rycker ut och griper honom.

Mars 2018: Systembolagets personal följer efter en annan tjuv. Närmaste polispatrull är långt borta och utredarna rycker ut och griper tjuven.

September 2018: När ett vittne observerar att det rör sig folk på en stulen båt i småbåtshamnen är närmaste polispatrull också långt från Simrishamn. Utredarna, som råkade vara på möte i Blekinge, stod på lite extra på väg hem och griper tjuvarna i väntan på att patrullen anländer.

Juli 2018: När larmet om en anlagd brand i kommunhuset kommer till SOS är brandmännen på plats minuterna senare. Beskedet från polisen är att närmaste patrull befinner sig i Kävlinge. Det dröjer mer än en timme innan de kommer till kommunhuset. Kritiken mot polisen blir hård.

Oktober 2018: Butikspersonal tipsar polisen om stöldräd. Närmaste patrull är långt borta och utredarna rycker ut och griper tjuvarna.