Kaffeservering med vy över havet

Simrishamn Artikeln publicerades

Avståndet till centrum var inget som avskräckte Camilla Gislander när hon öppnade ett av Simrishamns nyaste kaféer i hamnen. – Allting är uppe i stan så det är perfekt med ett kafé här nere!

Med utsikt över vattnet kan gästerna på fiket Lasse på kajen, välja att sitta inne eller ute för att dricka en kopp kaffe och kanske prova den hemmagjorda smörgåstårtan.

– Den här veckan har jag dessutom börjat med frukostbuffé på måndagar, onsdagar och fredagar. Om det funkar kommer jag utöka till fler dagar, berättar Camilla Gislander.

Det var i början av juni som fiket öppnade sina dörrar för allmänheten. Tidigare hade Camilla Gislander kört buss i sex år, men kände att hon ville göra något annat.

– Jag tycker om kontakten med folk och har alltid velat driva ett kafé.

När hon såg en annons om de lediga lokalerna var hon därför snabb med att slå till. Men det har inneburit mycket arbete. Då hon inte har någon anställd blir det till att själva vara i fiket under veckans alla sju dagar.

– Jag har inte ätit glass eller varit på stranden en enda gång den här sommaren. Det har varit fullt upp, säger Camilla Gislander.

Och mer kommer det att bli. Fiket är främst riktat till Simrishamnsborna och Gislander har därför inga planer på att stänga ner efter sommaren.

– Det är en förutsättning att jag ska kunna hålla igång hela året. Jag har stora intentioner att utöka min verksamhet, men Rom byggdes inte på en dag.

Utöver kafédelen har Camilla Gislander även ansvaret för samlingslokalen Skeppet på Marint centrum.

– Man kan hyra både Skeppet och fiket till privata fester och konferenser. Till hösten tänkte jag dessutom ha en 80-talsfest i Skeppet.

Camilla Gislander har ansökt om alkoholserveringstillstånd och får hon bara det så ser hon ljust på framtiden.

– Jag ska nog lyckas hålla liv huset och jag får god hjälp från de på Marint centrum.