Annons

Konkursad krog öppnar till midsommar

Hela maj månad har Skillingeborna fått klara sig utan sitt vattenhål. Skillinge hamnkrog begärdes i konkurs men öppnar nu igen till midsommar.
Simrishamn • Publicerad 8 juni 2011
Den kursade krogen öppnar igen till midsommar.Foto: Tina Sayed Nestius
Den kursade krogen öppnar igen till midsommar.Foto: Tina Sayed NestiusFoto: Tina Sayed Nestius

– Då kommer det att vara en uppfräschad krog som möter gästerna, säger förre krögaren Johan Linnerborg. Köket är ombyggt och en tredjedel av restaurangen och det blir även en ny uteservering.

I dag hänger en skylt på dörren som berättar att ombyggnad pågår. En gubbe jobbar på taket med ventilationen.

Annons

– Målsättningen är att krogen ska öppna igen vid midsommar, säger den före krögaren.

Johan Linneborg kommer att vara köksmästare när den nygamla krogen öppnar igen.

Hans hustru Lisen Linnerborg kommer att stå för det nya bolaget som driver hamnkrogen.

Lite grovt sett så kommer Johan Linnerborg att ha hand om grytorna och hans hustru sköta bolaget och bokföringen.

– Man måste inse att man har sina begränsningar, säger Johan Linnerborg.

Det var den hemska vinterdöden som drabbar alla Österlenkrogar och slarv med bokföringen som fick restaurangen på fall.

– Jag lämnade inte in bokföringen för 2009 i tid, berättar Johan Linnerborg. Detta innebar att bolagsverket utsåg en likvidator som granskade bolaget (krogen).

Likvidatorn Mario Komac beslutade att sätta bolaget bakom hamnkrogen i likvidation den 12 april och tre dagar senare beslutades om att inleda en konkurs.

Han gjorde bedömningen att krogen var i så dåligt skick ekonomiskt sett att en konkurs var nödvändig.

– Just tiden före påsk är svår, säger Johan Linnerborg. Hela vintern har man hållit ut och hållit öppet restaurangen. Det har varit hårt slit och många dagars arbete. Min privatekonomi har fått komma i sista hand.

Annons

Konkursen är ännu inte avslutad. Johan Linnerborg tror att den kommer att sluta på plus minus noll.

YA sökte likvidatorn Mario Komac men lyckades inte nå fram.

I det nya bolaget kommer det att bli mer ordning på bokföringen.

–  Min hustru och styrelseproffs kommer att ha hand om ledningen. Själv kommer jag att vara arbetsledare och kock i restaurangen, säger Johan Linnerborg.

Kommer ni att ha öppet vintertid även i framtiden?

– Vi får se vad som händer. Till en början är det viktigast att konsolidera företaget.

Det är inte bara hamnkrogen som fått känna på svårigheten att driva näringsställe året runt i Skillinge. Nyligen deklarerade Skillingekioskens ägare att de slutar i sommar.

Ann-Louise Olander
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons