Kronprinsessan i Simrishamn: Schemat för besöket – minut för minut

Simrishamn Artikeln publicerades
Kronprinsessan Victoria på Gråberget i Gästrikland i juni 2019.
Foto: Christine Olsson/TT
Kronprinsessan Victoria på Gråberget i Gästrikland i juni 2019.

På torsdagen besökte kronprinsessan Victoria Simrishamn och Marint Centrum. Så här såg hennes schema för dagen ut.

Hennes kungliga höghet kronprinsessan hade avsatt tre och en halv timme av sin tid för besöket i Simrishamn. Hon anlände enligt schemat till Marint centrum klockan 10.00.

10.00

Jakob Granit – generaldirektör Havs- och vattenmyndigheten, Jeanette Ovesson – kommunstyrelsens ordförande Simrishamn, Madeleine Lundin – utvecklingsansvarig Marint centrum och Vesa Tschernij – projektledare kommunledningskontoret tar emot kronprinsessan vid huvudentrén. Fotografering.

Därefter förflyttning till konferensrum för presentationer. Fotografering.

10.10 – 10.50

Inledning om problematiken med förlorade fiskeredskap. Därefter en presentation av EU-projektet Marelitt Baltic med syftet att minska påverkan av nerskräpningen i Östersjön på grund av övergivna fiskeredskap.

Fiskaren Bengt Andersson samt projektledaren Vesa Tschernij från Marint centrum väger  spökgarn i Skillinge hamn. Arkivbild 2018.
Foto: Carl Johan Engvall
Fiskaren Bengt Andersson samt projektledaren Vesa Tschernij från Marint centrum väger spökgarn i Skillinge hamn. Arkivbild 2018.

10.50

Förflyttning med stopp vid fiskebåt. Yrkesfiskarna Anders Paulsen och Bengt Andersson visar draggningsutrustning som de använder för att plocka upp förlorade fiskeredskap.

11.20

Fotografering.

11.30

KBV314 kommer att ta med kronprinsessan på en tur.
Foto: Jorchr CC BY-SA 3.0
KBV314 kommer att ta med kronprinsessan på en tur.

Utfärd med Kustbevakningens fartyg KBV314 till vraket Villon. Kustbevakningen visar upp sitt fartyg och berättar om sin verksamhet med bland annat arbetet med spökgarn och vrak.

12.45

Åter i land serveras lunch: Simrishamnsburgare gjord på sill, med mos, romsås, lingon och stekt lök. Presentation av Havs- och vattenmyndighetens arbete med förlorade fiskeredskap och vraksanering.

Kronprinsessan kommer att bjudas på Sillburgare vid sitt besök i Simrishamn.
Kronprinsessan kommer att bjudas på Sillburgare vid sitt besök i Simrishamn.

13.30

Tack och hej.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.