Simrishamn

Lärarnapå Korsavad saknar schema

I går skulle lärarna ha fått det slutliga schemat, men skolledningen lovade att "mejla det".

Simrishamn
Flera lärare satt i möte med skolledningen fram till klockan fyra på fredagseftermiddagen, men utan att få ut något schema.

Det är i nuläget oklart vad som händer, skolstarten är måndagen den 21 augusti.

Det är eleverna i årskurs sex till nio som saknar schema.

En av lärarna som var på sammanträdet och vill vara anonym säger:

– Detta är skandal, skolledningen har sagt att schemas ska mejlas till oss lärare men de kunde inte säga när.

Schemabråket startade redan i juni, då lärarna protesterade mot det föreslagna schemat för kommande läsår. Den 19 juni utlovade rektor Thor Andersson att ett nytt schema skulle komma i god tid före skolstart, men ingenting har hänt. Pia Nordström, skyddsombud inom kommunen för Lärarnas Riksförbund anser situationen är ohållbar.

– Att lärarna på Korsavadsskolan fortfarande inte har något schema när skolstarten är så nära inpå är givetvis mycket olyckligt. Detta är otroligt sent. Flera jag talat med mår väldigt dåligt.

Det finns flera anledningar till att lärarna förkastade det föreslagna schemat.

– Det var inte pedagogiskt riktigt och lite hänsyn hade tagits till både personal och elever, framhåller Pia Nordström. Skyddsombudet är förvånad över att en ordentlig schemaläggning inte har prioriterats.

– Detta är en central uppgift och måste fungera. I stället har man lagt ansvaret för detta på en utomstående konsult, men det har inte blivit bra.

En annan anonym lärare som YA pratade med under fredagen var mycket bedrövad.

– Det är en katastrof och jag har aldrig varit med om maken. Men jag vågar inte gå ut med namn, då får man bara skolledningen efter sig.

YA sökte under fredagen rektor Thor Andersson och biträdande rektor Gunilla Persson för en kommentar men utan framgång.Pierre Adolfsson

0414-28996