Mandelmanns tillbaka på gården

Rörum Artikeln publicerades
Marie och Gustav Mandelmann blev Kristallgalans stora vinnare när de tog hem priserna Årets program, Årets livsstilsprogram och Årets tv-personlighet. Under söndagen var det många som ville ta bilder och gratulera till kristallerna.
Foto:Jenni Dahlgren
Marie och Gustav Mandelmann blev Kristallgalans stora vinnare när de tog hem priserna Årets program, Årets livsstilsprogram och Årets tv-personlighet. Under söndagen var det många som ville ta bilder och gratulera till kristallerna.

Hela tre kristaller gick till TV4-serien Mandelmanns gård. En succé som nästan kom som en chock för det populära paret. "Det är fantastiskt roligt" säger Marie Mandelmann.

Det har varit en hektisk vecka för Marie och Gustav Mandelmann och under söndagen var Mandelmanns trädgårdar i Rörum full med besökare.

Efter den minst sagt makalösa succén på Kristallgalan i fredags var det inte heller så konstigt att extra många ville prata med paret och ta bilder.

– Vi åkte direkt från tv-inspelningen med produktionsteamet till Stockholm i torsdags, så man är lite trött idag, säger Gustav Mandelmann.

Serien är nu inne på sin andra säsong och man har spelat in fem av nio program. Och inspelningsteamet bestående av producenterna Anna Bernström och Ulrika Stenström, fotograf Jörgen Lindskog och Gustav Hagblom på ljud har blivit som en familj efter alla program.

– Alla jobbar till 100 procent och den tredje kristallen är kvar med dem i Stockholm, säger Marie Mandelmann.

Att byta livet på landet mot gala i storstan var också ett ovanligt med välkommet avbrott.

– Det är skitroligt för oss, ovant och roligt. Vi hade verkligen inga förhoppningar om vinst, det skulle möjligen vara att vinna publikens pris. Och det är också det finaste priset, säger Gustav.

De vet inte vad framgången med programmet beror på men om de måste gissa tror de att det handlar om att de är vanliga människor som tycker om att hålla på med vardagliga saker.

– Det är ett privilegium att få göra saker med den man lever med. Vi är oss själva, har roligt tillsammans och tycker att det är kul att gnabbas, fortsätter Gustav.

– Vi vet också, efter att ha haft en öppen trädgård i 20 år, vad folk brukar undra över. För oss är det också viktigt att ha integritet, inflikar Marie.

Hon säger att det tog flera år innan de tackade ja till att medverka och att det var viktigt att inte skriva någon på näsan om hur man bör leva.

– Det är jätteviktigt att ha respekt för att folk har olika förutsättningar. Vi vill bara inspirera, säger Marie Mandelmann.