De prisas för sitt arbete med mat och dryck på Österlen

Kivik Artikeln publicerades
Årets pristagare: Magnus Heningsson, Markus Lundquist, Lars Ipsen, Torsten Grafman och Pär Extor.
Årets pristagare: Magnus Heningsson, Markus Lundquist, Lars Ipsen, Torsten Grafman och Pär Extor.

Flera företagare har tilldelats årets stipendier ur Hans Thuressons stiftelse.

Stiftelsen har som syfte att belöna entreprenörer i matbranschen, för att främja utvecklingen av mat och dryck på Österlen.

På grund av det stora antalet kvalificerade kandidater inför årets stipendieutdelning beslutade man att öka den totala stipendiesumman till 90 000 kronor.

Störst prissumma gick till Tilde Möller, Per Söderberg och Pär Extor vid Pastafabriken i Ingelstorp. De prisades för sin hantverksmässiga pastatillverkning på skånskt spannmål.

Tre stipendiater finns inom kött- och charkuteribranschen: Magnus Henningsson på Österlen Kött och vilt i Brösarp, Lars Ipsen på Appeltorps lamm och vilt i Tomelilla samt Torsten Grafman på Grafmans goda i Järrestad.

Sista stipendiet gick till Markus Lundqvist, som driver Cake Cowboy i Kivik.