Polisen utreder sol-och-vårare

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Fredrik Sandberg/TT

Tre män har den senaste tiden lurats på pengar av en kvinna med anknytning till Gärsnäs. Detaljer i anmälningarna gör att polisen ser ett samband mellan bedrägerierna och misstänker att en sol-och-vårare är i farten.

Härom dagen anmälde en släkting till en äldre man att en kvinna lurat den äldre mannen på pengar. Kvinnan ska ha förmått mannen att låna ut en betydande summa pengar till henne.

I polisanmälan anges detaljer om kvinnan som gör att polisen sätter händelsen i samband med två andra bedrägerier som anmälts den senaste tiden.

I det första fallet anmälde en man att han via en datingsajt bestämt träff med en kvinna. Han åkte hem till henne i Gärsnäs och inte förrän han åkt hem igen upptäckte han att hans bankkort används för flera kontantuttag.

I ett andra fall har en annan man stämt träff med en kvinna via samma datingsajt. Kvinnan uppgav ett annat namn, men bodde även hon i Gärsnäs. Precis som i det tidigare fallet åkte mannen hem till henne och först i efterhand upptäckte han att han blivit av med pengar på sitt konto.

– Det finns flera gemensamma nämnare i de här tre anmälningarna. Alla tre nämner samma ort och beskriver kvinnan med samma ordval. Vi kommer därför att titta närmare på sambanden, säger kommunpolis Dan Bengtsson.

I de tre anmälningarna uppges olika namn på kvinnan och vilken adress hon bor på är det också olika uppgifter om.