Polisen vädjar – vill ha fler vittnesuppgifter: "Dog hastigt"

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Torun Bortz

Polisen fick under gårdagen in flera iakttagelser från vittnen som sett den avlidne cyklisten på Storgatan i Simrishamn i lördags kväll. Vädjan om fler tips kvarstår dock.

– Det ringde en hel del människor i går (måndag). Folk har varit helt fantastiska i sina försök att bidra med ny kunskap, säger kommunpolis Birthe Parkhagen.

Dock har polisen ännu inget vittne som såg när mannen ramlade omkull.

– Vi tar gärna emot fler iakttagelser. Alla vittnesuppgifter är viktiga.

Det var strax efter klockan 20 i lördags kväll som ambulans larmades till Storgatan, utanför restaurangen Thai Smile. En man i 65-årsåldern låg livlös bredvid sin cykel. På sjukhuset konstaterades att han avlidit. Eftersom omständigheterna kring dödsfallet var oklara kontaktade sjukvården polisen, som i sin tur efterlyste vittnen till händelsen.

Under måndagen fick polisen uppgifter om att en bil ska ha setts passera mannen i samband med att han ramlade. Men huruvida bilen hade någonting att göra med att mannen ramlade vet polisen inte.

– De personer som larmade ambulansen kommer att förhöras, förhoppningsvis under dagen. Kanske observerade de vad som hände.

Under onsdagen kommer mannen att obduceras.

– Vi vet bara att mannen dog hastigt, men om det var på grund av sjukdom har ännu inte uteslutits, säger Birthe Parkhagen.

Mannen var inte hemmahörande i Simrishamns kommun utan kom från en grannkommun.