Rattfyllerikontroll slutade med polisjakt

Östra Vemmerlöv Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson/TT

Efter att polisen stoppat ett misstänkt onyktert par i bil gjorde båda motstånd och flydde från platsen.

Kvinnan, som spottade och sparkade en polis i huvudet, hittades senare i en trädgård.

Det blev ett våldsamt slut på rutinpatrulleringen i Östra Vemmerlöv i lördags kväll.

Strax innan klockan 22 stoppade polispatrullen en bil för kontroll och man fattade misstankar om att den manliga föraren var berusad.

Mannen hann blåsa i mätinstrumentet, som visade att han hade två promille alkohol i blodet, innan det hela urartade.

När mannen skulle tas med till polisstationen för ytterligare kontroll krängde han sig ur polisernas grepp och började springa från platsen.

Även kvinnan, som också hon misstänktes vara påverkad, gjorde motstånd och uttalade hot mot poliserna. Förutom att ha satt sig till motvärn och spottat ska hon även ha sparkat en av poliserna i huvudet.

– De stack båda två och man började jaga efter dem, berättar kommunpolis Birthe Parkhagen.

Polisen sökte av området till fots och med hundpatrull. På Facebook har boende i Östra Vemmerlöv vittnat om hur de uppmanades att hålla sig inomhus och hur polisen sökte igenom deras trädgårdar.

– Det handlar om en skyddsåtgärd för att inte riskera att någon blir biten, säger Birthe Parkhagen. Söker polisen med hund i ett bostadsområde är det bättre att hålla sig inne.

Kvinnan hittades så småningom i en av villaträdgårdarna. Det är oklart om mannen gripits. Polisen vet vem han är men på måndagen hade ännu inga förhör skrivits.

Paret är i 35-årsåldern. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd. Kvinnan är i sin tur misstänkt för hot och våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.