Simris Alg tar in över 26 miljoner

Hammenhög Artikeln publicerades
Simris Alg i Hammenhög är klart med ännu en nyemission.
Foto:Sprisse Nilsson
Simris Alg i Hammenhög är klart med ännu en nyemission.

Simris Alg i Hammenhög är klart med ännu en nyemission. Bolaget tar in ytterligare 26,5 miljoner kronor och tar första steget mot en listning på Nasdaq First North.

Det snabbväxande bolaget står inför att lansera sina produkter brett. Grundaren Fredrika Gullfot har varit tydlig med att hon vill bygga ett riktigt storbolag med internationell marknad. De nya pengarna ska användas för en utbyggnad av bolagets algodling i Hammenhög, samt rörelsekapital för nästkommande verksamhetsår.

– Jag är nästan lite chockad att vi lyckats säkra hela finansieringen för både utbyggnaden och nästa års rörelsekapital. Nu kan vi fokusera på försäljningen, som börjar ta fart. Vi har också börjat snegla på den internationella marknaden, så vi har ett spännande år framför oss, säger bolagets grundare och VD Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande

Simris Alg har även beslutat om att byta bolagskategori till publikt bolag, som ett led i en planerad listning vid NASDAQ First North till våren 2016.

– Med tanke på att vi redan är 142 delägare i bolaget känns det som en självklar väg för oss. I och med det här kapitaltillskottet är tidpunkten helt rätt för att i lugn och ro förbereda bolaget för en listning.