Stökigt ungdomsgäng plågar Brunnshallen

Simrishamn Artikeln publicerades
Brunnshallens personal har tröttnat på ungdomarnas stök i butikens entré.
Foto: Emma Lawesson
Brunnshallens personal har tröttnat på ungdomarnas stök i butikens entré.

Ett gäng yngre tonåringar ställer till förtret på Ica Brunnshallen. Nu har affären gjort en polisanmälan och börjat samarbeta med skolan i hopp om att stävja skadegörelsen och snatterierna.

Vid flera tillfällen har ett gäng ungdomar stört ordningen i butiken. Enligt polisanmälan tar gänget blombuketter och kastar runt, river ner lappar i entrén och stör kunder.

– Vi har liknande problem från och till och vi vet att det ökar under den kalla årstiden, säger Carolin Norlander, säkerhetsansvarig i butiken.

Förra helgen var ungdomsgänget i butiken. Nu har butikens personal studerat övervakningsfilmerna och kunnat identifiera flera av de stökiga ungdomarna.

”Alla måste visa varandra hänsyn och inte förstöra saker.”

Ryktena om butikens problem har även nått ungdomarnas skola.

– När personal på skolan hörde talas om våra problem kontaktade de oss. Det känns jättebra. Vi har gärna ett samarbete med skolan. Det är bättre att kväva dåliga beteenden direkt och skolan kan jobba med ungdomarna på ett annat sätt, säger Carolin Norlander.

Även ungdomarnas vårdnadshavare kommer att involveras i arbetet.

– Vi ser gärna att ungdomar hänger i vår entré. Vi har ju till och med stolar och bord som de kan sitta vid. Men alla måste visa varandra hänsyn och inte förstöra saker. Det är jättebra om skolan tillsammans med ungdomarnas föräldrar kan prata om hur man bör uppföra sig.

På övervakningsfilmerna syns även hur ungdomarna tar godis och äter inne i butiken.

– Vi har inte sett att de tar med sig varor ut, men att äta butikens varor är också en form av snatteri, säger Carolin Norlander och berättar att butiken också har stora problem med snatterier som inte kan skyllas på ungdomar.

– Vi har ett svinn på uppåt 900 000 kronor om året. Det är allt från en bulle som en mamma låter sitt barn äta i butiken till större stölder av kött. Tillsammans blir det mycket pengar.