Succéstart för årets konstrunda

Baskemölla Artikeln publicerades
Susanne Lindblad och Christer Hellerby under invigningen i fredags.
Susanne Lindblad och Christer Hellerby under invigningen i fredags.

Den strålande påskhelgen lockade många människor att ta sig till Tjörnedala konsthall i Baskemölla, navet i den efterlängtade konstrundan. Under de två första dagarna har redan över 2000 personser besökt den årliga konstfesten.

Årets konstrunda är en skarp kontrast till fjolårets vinterkyla och den strålande solen har visat resultat i publikräkningen. Över 2000 personer har besökt rundan hittills och då är ännu inte påskdagen medräknad.

Susanne Lindblad, verksamhetschef på Tjörnedala Konsthall, är nöjd med starten.

– Det känns jättebra, det är ju fantastiskt väder. Vi har haft mycket besökare och det är ju jätteroligt, säger Susanne Lindblad.

– Sammanslaget så är det fler än det har varit de sista åren. Förra året gjorde ju snövädret en del och det har varierat mycket men det var längesedan det var så här bra, fortsätter hon.

Förutom det fantastiska vädret tror hon även att det ovanligt sena datumet kan ha spelat sin roll.

– I och med att påsken är så sen i år så känns som att folk har gått och väntat. Det är väldigt glada besökare och det är hög stämning. Sedan får vi se om det är bättre än vanligt även under veckan och sista helgen brukar det också komma fler igen. Vi får se hur det ser ut när vi räknar ihop alltihop.

Att det är så mycket besökare är det hon tycker sticker ut i år.

– Jag får höra det samma medlemmarna, det känns som att det blivit en nytändning, så vi får hoppas att det håller i sig. Sedan har ju SVT varit och rapporterat om konstrundan i år och det gör säkert att fler kommer och besöker, säger Susanne Lindblad.

Christer Hellerby, ordförande för kultur-och fritidsnämnden i Simrishamn invigde konstrundan på långfredagen och redan då var det mycket människor på plats.

– Det var många glada människor under invigningen som redan då kände man att det här är en fest, säger Susanne Lindblad.

Vågar du redan nu säga att det har blivit en succé?

– Ja, men det skulle jag blygsamt kunna säga, så många som var här under fredagen har vi nästan aldrig haft. Det är festliga stämning och det är så mycket glada människor, det känns jättebra, säger Susanne Lindblad.