Tågavstängning förlängs två veckor

Simrishamn Artikeln publicerades
Pågatåg, Skånetrafiken
Foto: Torun Börtz
Pågatåg, Skånetrafiken

På måndag startar upprustningen av Österlenbanan mellan Simrishamn och Ystad. Något som gör att bussar ersätter tågen. För de som åker mellan Simrishamn och Tomelilla förlängs nu denna avstängning med två veckor.

2 000 meter nya spår, 25 mil kabel och en modernare bangård i Ystad. Det är några av de åtgärder som ingår i upprustningen av Österlenbanan. Ett arbete som kommer att utföras i etapper och där den första görs under hösten 2019.

– Det här är en stor upprustning där vi satsar omkring 500 miljoner kronor för att skapa en robustare och bättre järnväg mellan Ystad och Simrishamn, säger Jan Källqvist projektledare på Trafikverkets hemsida.

Det gör att järnvägen kommer att vara avstängd för trafik mellan Simrishamn och Svarte. Bussar kommer att ersätta den inställda tågtrafiken.

Fram till nu har det talats om en avstängning på nio veckor, mellan den 9 september till den 8 november. Men nu förlängs denna period. I alla för de som startar eller avslutar sin resa mellan Simrishamn och Tomelilla.

”Trafikverket meddelar nu att avstängningen på sträckan Tomelilla-Simrishamn kommer att förlängas med cirka två veckor”, skriver Simrishamns kommun på sin Facebooksida.

Orsaken till att tågstoppet förlängs är att leveranserna av material som behövs är försenade.

Fakta

Byggnation

Vad: Upprustning av järnvägen på Österlenbanan.

Varför: För att öka kapaciteten och framkomligheten.

Sträcka: Simrishamn-Ystad.

Kostnad: Cirka 500 miljoner kronor.

Start: 9 september.

Inställda tåg: Svarte-Tomelilla, 9/9-/11. Simrishamn-Tomelilla, 9/9-25/11.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.