Tjuvarnas nya fokus: Dyra cyklar på bilar

Simrishamn Artikeln publicerades

Att cykelstölder ökar sommartid är inte ovanligt. Den senaste tiden har dock tjuvarna riktat in sig extra på de dyra modellerna.

– Det har varit en jäkla raid, säger polisen Stefan Mårtensson.

Även i Simrishamn går polisen nu ut och varnar för de högaktiva cykeltjuvarna.

Under den senaste veckan har det kommit in ett flertal anmälningar om stulna cyklar i området. På bara några dagar stals sex stycken, alla av dyrare mountainbike-modell, och det verkar inte finnas något som stoppar de skyldiga.

I torsdags, mitt på dagen, stals en cykel som stod parkerad vid ägarens husbil på Tobisviks camping. Ett vittne hade sett tjuven lasta cykeln på en bil och köra iväg.

Flera andra gäster har också drabbats. Polisen har bland annat fått in anmälningar om stöld från campingens cykelparkering.

Ett besökande par drabbades av stöldvågen på tisdagen förra veckan. De hade cyklarna fastsurrade på biltaket i närheten av Suckarnas gång.

När de kom tillbaka efter en timme var båda borta och det fanns dessutom skador på bilen.

Samma tillvägagångssätt hade tjuvarna som förra helgen stal en cykel mitt på ljusa dagen på Kristianstadsvägen. Ägarna hade två cyklar fastlåsta på taket till sin företagsbil. Men låset klipptes upp och en av cyklarna försvann. Den uppges vara värd hela 40 000 kronor.

– Det jagas cyklar och har varit en jäkla raid på sistone, särskilt när det gäller de här finare cyklarna som står på biltak, säger Stefan Mårtensson vid polisen i Simrishamn.

– Det är tydligt att det finns folk som bevakar bilarna och vi uppmanar folk att vara uppmärksamma.