Tonåring får ungdomstjänst för skadegörelse

Gärsnäs Artikeln publicerades
Busskuren vid stationen i Gärsnäs totalförstördes efter festkvällen.
Foto:Torun Börtz
Busskuren vid stationen i Gärsnäs totalförstördes efter festkvällen.

Ungdomsfesten slutade med omfattande skadegörelse på stationen. Nu har en 16-årig pojke dömts för att ha deltagit i förstörelsen.

Det var en sen kväll för ganska exakt ett år sedan som händelsen inträffade.

Efter en fest på Allaktivitetshuset i Gärsnäs samlades en stor grupp ungdomar på stationen. Flera av dem plockade upp stenar från tågrälsen och kastade mot busskuren vid stationen. Samtliga rutor krossades och Skånetrafiken har uppskattat att skadorna kostade företaget 24 000 kronor.

Även blomkrukor krossades och växter drogs upp.

Tre pojkar åtalades för att ha deltagit i stenkastningen. Alla tre uppgav för polisen att de bevittnat skadegörelsen men förnekade att de själva skulle ha deltagit.

Vittnen pekade ut två av dem, men rätten ansåg att det inte gick att utesluta att de kunde ha förväxlats med andra personer med liknande klädsel. Därför ogillades åtalet mot de båda.

Den tredje pojken däremot pekades ut av en av de andra två som delaktig. Uppgiften styrktes av den konversation de båda fört på Messenger efter den aktuella kvällen. Av den framgick att den tredje pojken deltagit i skadegörelsen.

Pojken var 16 år när brottet begicks och tingsrätten dömer honom till 30 timmars ungdomstjänst. Han är tidigare dömd för olovlig körning.