Trafik: Asfaltering på väg 11 kan skapa långa köer

Gärsnäs Artikeln publicerades
Förberedelserna inför det kommande mötesspåret i Gärsnäs har gått in i en intensiv fas. Samtidigt asfalteras väg 11 om genom byn.
Foto: Torun Börtz
Förberedelserna inför det kommande mötesspåret i Gärsnäs har gått in i en intensiv fas. Samtidigt asfalteras väg 11 om genom byn.

Beläggningsarbete och förberedelser inför järnvägsombyggnaden. Det kan ta extra lång tid att ta sig genom Gärsnäs i veckan.

Förberedelsearbetet för att bygga mötesspår i Gärsnäs har dragit igång. Arbetet genomförs på Storgatan och görs inför ombyggnaden av järnvägsspåren, som är planerat till 2021.

Denna veckan asfalteras dessutom väg 11 om genom byn. Under tiden som arbetet pågår är ena körfältet avstängt och hastigheten är begränsad till 30 kilometer i timmen. Trafiken regleras med vakt och Trafikverket rapporterar om stor påverkan på trafiken.

Beläggningsarbetet, som startade i morse, beräknas pågå till klockan 16 på fredag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.