Två körkortslösa förare ertappade

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto:Jonas Ekströmer / TT

En man i 90-årsåldern och en man på drygt 20 ertappades bakom ratten den gångna helgen. Båda saknade körkort.

Den äldre mannens bilfärd uppmärksammades av ett vittne i Brösarp. Mannen körde stundtals på fel sida av vägen och ibland på fel sida om refuger. Vittnet följde efter den vinglande bilen och ringde polisen.

I Simrishamn slöt en polisbil upp och följde efter mannen till hans hem. Här upptäcktes att föraren, som är i 90-årsåldern, fått sitt körkort återkallat. Mannen misstänks därför för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Mannen hade dock sitt körkort kvar, trots att han uppmanats att skicka in det. Han misstänks därför även för att inte ha återlämnat ett ogiltigt körkort till Transportstyrelsen.

Den yngre mannen väckte polisen intresse eftersom han, enligt händelserapporten, vinglade fram i Simrishamn. När polisen stoppade bilen visade det sig att föraren saknade körkort. Han misstänks därför för olovlig körning.

I passagerarsätet satt bilens ägare, som lät 20-åringen köra bil trots att han var medveten om att 20-åringen saknade körkort. Passageraren är därför misstänkt för tillåtande av olovlig körning.