Unga hade vapen och alkohol på marknaden

Kivik Artikeln publicerades
Årets marknad har varit förhållandevis lugn, enligt polisen.
Foto: Peter Malmgren
Årets marknad har varit förhållandevis lugn, enligt polisen.

Även på tisdagskvällen beslagtog polisen alkohol från unga marknadsbesökare. En av dem är dessutom misstänkt för brott mot vapenlagen.

I måndags kväll beslagtog polisen alkohol från tre ungdomar under 20 år, som var på besök på Kiviks marknad.

På tisdagskvällen upptäckte polis på plats fyra ungdomar med alkohol. I det ena fallet rör det sig om en 17-årig kille som hade tagit med sig fyra starköl. När polisen sökte igenom hans väska hittade man dessutom ett elchockvapen. Han misstänks nu för brott mot vapenlagen.

Ytterligare en 17-årig kille ertappades med sex starköl och en jämngammal tjej hade två starköl på sig. I det fjärde fallet rör det sig om en 18-årig tjej som tagit med sig en halvliter shot och en liten flaska vodka till marknaden.

En anmälan om brott mot alkohollagen har upprättats. Det är dock inte de unga som misstänks, utan de för polisen ännu okända personer som försett tonåringarna med sprit.

Under måndagskvällen omhändertog polisen även fem berusade personer personer och på tisdagen blev en pojke, som besökte marknaden, bestulen på sin telefon. Han hade mobilen i fickan när den försvann.

– Men det har varit en förhållandevis lugn marknad i år, summerar kommunpolis Birthe Parkhagen, som varit på plats under båda marknadsdagarna.