Uppskjuten öppning för Hammenhögsbadet: ”Har aldrig varit med om nåt liknande”

Hammenhög Artikeln publicerades
Plaskandet på Hammenhögsbadet får vänta till nästa vecka på grund av bevattningsförbudet.
Foto: Peter Malmgren
Plaskandet på Hammenhögsbadet får vänta till nästa vecka på grund av bevattningsförbudet.

Bevattningsförbudet i kommunen gör att badet inte hinner fylla upp bassängerna i tid till helgens öppning. Nu får de badsugna i Hammenhög hålla sig till onsdag, eller söka sig någon annanstans.

Värmen och torkan fortsätter att göra sig påminda runt om i kommunen. Det har bland annat lett till att kommunen nu börjar vattna blommorna med renat avloppsvatten från reningsverket, eftersom det råder bevattningsförbud med vanligt vatten.

Nu är det Hammenhögsbadets tur att kasta om planerna på grund av vattenbristen. Lördagens öppning skjuts i samråd med kommunen fram till onsdag i nästa vecka.

– Jag har aldrig varit med om nåt liknande, kanske har man fått hålla nere på insläppet nån gång men det har aldrig varit så här illa. Det har varit lite att stuva om, men man får göra så gott man kan så att det finns vatten till alla, säger Ola Ambuhm, vd på Fritid Österlen som driver badet.

Under måndagen kunde man börja fylla på bassängen så smått, men inte alls i den takt som behövts för att hinna klar till lördag.

För den som inte kan stilla sitt badsug under helgen hänvisar Ola Ambuhm till Tobisviksbadet, som inte påverkas av bevattningsförbudet eftersom deras bassänger fylls med havsvatten.

Även Sankt Olofsbadet håller öppet i helgen som planerat, deras bassänger hann fyllas upp innan bevattningsförbudet trädde i kraft enligt Nicklas Olsson som är driftsansvarig.