Utsatt för bedrägeriförsök - tre gånger

Simrishamn Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Först fick han besked om att han ärvt miljoner kronor och sen pressades han på pengar av bitcoin-bedragare två gånger. Nu har mannen som är i 80-årsåldern tröttnat på bedrägeriförsöken och gjort en polisanmälan.

Det började redan i somras. Mannen fick ett mejl från en advokat som kunde berätta att mannen ärvt flera miljoner. Advokaten, hemmahörande i London, erbjöd sig därför att, mot en andel av arvet, hjälpa mannen att få sina pengar.

Mannen insåg att det var ett bedrägeriförsök och brydde sig inte om att följa uppmaningen att lämna sina kontouppgifter.

En tid senare fick han mejl där han pressades på pengar. Avsändaren påstod sig ha kartlagt mannens näthistorik och ville ha pengar, i form av bitcoin, mot att historiken inte skulle spridas.

När mannen nyligen fick ett tredje bedrägligt mejl från samma bitcoin-bedragare ilsknade han till och gjorde en polisanmälan. I detta tredje mejl hotade bedragaren att sprida information om mannens datoranvändande till hans arbetskamrater. Ett tandlöst hot då mannen varit pensionär i ganska många år.