Vad är det vi ser på bilden från hamnen?

Simrishamn Artikeln publicerades
En färja har lagt till i hamnen. Vilka linjer trafikerades från Simrishamn? Till vad användes husen som syns i bild?
Foto: Ebbe Palmgren
En färja har lagt till i hamnen. Vilka linjer trafikerades från Simrishamn? Till vad användes husen som syns i bild?

En färja har lagt till i hamnen, men vilken linje trafikerade den. Och vad var det för hus som låg på kajen. Det vill Regionmuseet gärna veta.

Bilden visar vardagsliv på hamnplan. Nu vill regionmuseet visa vart färjan gick och om det fanns fler färjelinjer till och från Simrishamn.

Husen som syns på bilden finns inte längre kvar och därför är arkivarien även nyfiken på vad husen en gång användes till.

Fakta

Österlenminnen

I ett samarbete med arkivet på Regionmuseet i Kristianstad publicerar YA en serie äldre fotografier från Österlen.

Vet du något mer om vad som visas på bilderna – eller vill dela med dig av egna bilder eller historier – mejla oss eller kontakta personalen på Regionmuseet. Du kan också kommentera i Facebookgruppen Österlenminnen.

Ansvarig för bildurvalet är Regionmuseets Kerstin Ingelmark. Hon nås på kerstin.ingelmark@regionmuseet.se.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.