Ytterligare inbrott i natt i Norra Koloniområdet

Simrishamn Artikeln publicerades
Norra koloniområdet har drabbats av nio inbrott.
Foto: Emma Lawesson
Norra koloniområdet har drabbats av nio inbrott.

Natten till torsdagen bröt sig tjuvar in i sex kolonistugor i Norra koloniområdet. Följande natt kom tjuvarna igen och bröt sig in i ytterligare stugor. Förödelsen i de totalt nio drabbade stugorna är stor.

Det är ytterligare tre stugor som haft påhälsning natten mellan torsdagen och fredagen.

– Metoden är den samma. Tjuvarna har slagit sönder grindarna, tagit sig in i stugorna och rotat runt, säger koloniföreningens ordförande Carl-Arne Åhlin.

Det var han som på torsdagen upptäckte flera av inbrotten.

– Jag och min fru hade varit i vår stuga och gick en runda i området. Då såg vi först en grind som stod öppen och sedan en annan som var sönderslagen. Vi förstod då att det varit inbrott, berättar han.

Efter en promenad i området kunde han summera sex inbrott.

– Jag ringde runt till de drabbade kolonisterna. Jag har också skickat meddelande till andra medlemmar och uppmanat dem att titta till sina stugor. Det kan ju finnas fler inbrott som vi inte märkt ännu, berättar han.

Hittills känner man bara till att det stulits sprit, lite pengar och en sodastream.

– I en del stugor har tjuvarna bara rotat runt och suttit och rökt. I stugorna fanns såväl fimpar som blodfläckar och skoavtryck, säger Carl-Arne Åhlin.

Följande natt kom alltså tjuvarna tillbaka och bröt sig in i tre andra stugor som ligger intill varandra.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning i stugorna och uppmanar de drabbade stugägarna att inte röra någonting i sina stugor så att spår förstörs.