Ägare vaktade stöldgodset hela natten – polisen dröjde 14 timmar

Sjöbo Artikeln publicerades
På måndagsförmiddagen kunde ägarna äntligen köra tillbaka släpet med stöldgodset till Motostars område.
På måndagsförmiddagen kunde ägarna äntligen köra tillbaka släpet med stöldgodset till Motostars område.

Släpet som stulits på Motostar på lördagen hittades klockan fem på söndagseftermiddagen på en annan industrifastighet – men då kunde inte polisen skicka någon patrull.

Ägarna fick därför vakta släpet med stöldgods hela natten, tills polisen anlände klockan åtta på måndagsmorgonen.

– Vi är glada att vi kommit så här långt, och hittade släpet med hälften av stöldgodset, säger Janne Andersson, pappa till Johan Andersson, som driver motocrossföretaget Motostar i Sjöbo.

– Men det är frustrerande att polisen inte kunde skicka någon patrull. Först väntade vi vi en timme, och två timmar - och sedan fick vi vänta hela natten. Inte förrän på måndagsmorgonen kom en patrull från Lund, och den fick avbryta eftersom det samtidigt inträffade en olycka i Sjöbo.

Efter olyckan återvände patrullen till industriområdet, och Johan och Janne Andersson kunde äntligen köra tillbaka släpet och dess innehåll till Motostars område.

Eftersom polisen gett ägarna förhållningsorder om att inte röra släpet och stöldgodset, kunde de inte köra tillbaka det under natten.

– Vi fick sitta och vakta släpet hela natten. Jag satt där ensam mellan halv tre och sex, det var inte särskilt kul, säger Janne Andersson.

När inbrottet inträffade, tidigt på lördagsmorgonen, dök polisen upp snabbare. Då säkrades också vissa spår efter tjuvarna.

Att det dröjde så länge innan någon polispatrull anlände till det återfunna släpet beror på att andra ärenden kom emellan.

Polisens presstalesperson Fredrik Bratt vet inte vilka fler utryckningar som gjordes under den aktuella tiden, men svarar generellt att händelser där människor kan komma till skada alltid prioriteras.

– Om inte polisen kommer direkt, beror det inte på att vi inte vill. Men vi har väldigt många inkommande ärenden varje dygn, och pågående brott och ärenden där människor är inblandade är prioriterade, säger han.

Att det numera inte finns en patrull stationerad i Sjöbo ska inte heller innebära att det blir svårare att få polishjälp i kommunen, enligt polisen.