Aktiviteter fyller Gamla Torg

Sjöbo Artikeln publicerades

Sjöbo är en av fyra platser i Skåne som får besök av turnén Skåne lyfter. På lördag fylls Gamla Torg av aktiviteter med hälsa som det gemensamma temat.

- Vi vill ge hela familjen en glädjefylld dag, säger Mikael Pertmann på Region Skåne, som står bakom arrangemanget.

Från scenen leder Ola Selmén, programledare känd från TVs Amigo, en rad framträdanden. Bland annat kommer lokala kändisar att utmanas och Sjöbo Fitness att bjuda på en uppvisning i barnaerobic. Mellan klockan elva och fyra kan besökarna också titta in i olika tält med smaktorg, hälsotester, upplevelsetunnel, quiz och en tipspromenad om alkoholmyter. En åtta meter hög klättervägg tillhör också attraktionerna.

- Vi vänder oss till stor del till ungdomar, och det är nästan helt klart att Jakob Samuel från The Poodles kommer att medverka och skriva autografer, berättar Mikael Pertmann.

Vidare ska finalisterna i Skåne Lyfters skoltävling presenteras.

Arrangemanget ingår i hälsoveckan, som pågår mellan den 6 och 14 maj i hela landet. I Skåne har Region Skåne valt att för andra året i rad åka på turné med sitt folkhälsobudskap.

- Det föll sig naturligt att vi valde Sjöbo, eftersom kommunen visat ett stort engagemang för folkhälsofrågor. Kommunen har också ett bra geografiskt läge, och vi ville inte bara besöka de större städerna, förklarar Mikael Pertmann.

Skåne lyfter är en del i Region Skånes folkhälsoarbete, som syftar till att sprida en sundare livsstil, glädje, välbefinnande och delaktighet.

- Bakgrunden är att det finns en del oroande faktorer, som övervikt och ökad alkoholkonsumtion bland ungdomar, säger Mikael Pertmann.