Åtalas för flera övergrepp på litet barn - mannen misstänks också ha ofredat tonåring

Sjöbo Artikeln publicerades

 

Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

En man från Sjöbo kommun åtalas nu för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Han misstänks både för övergrepp på ett litet barn vid flera tillfällen, och för att ha ofredat en tonårsflicka tio gånger.

Enligt åtalet hade mannen passat ett litet barn vid flera tillfällen de senaste två åren. Flera gånger misstänks han ha då begått sexuella övergrepp mot barnet.

Åklagaren menar att brottet är grovt eftersom barnet var litet, för att det skedde vid upprepade tillfällen och för att mannen utnyttjat ett förtroende när han passat barnet.

Rättegången mot mannen beräknas ta två dagar, och då kommer bland annat ett videoförhör med barnet att spelas upp. Vittnen berättar också om att barnet berättat spontant om händelserna.

Även på förskolan hade man misstänkt att allt inte stod rätt till, eftersom man gjorde en så kallad orosanmälan.

När polisen fick anmälan om de misstänkta brotten gjordes en husrannsakan i mannens bostad. Där hittade man datorer med bilder, som nu ska användas som bevis. I en dator hade någon också gjort sökningar efter barnporr och porr med tonåringar.

Mannen förnekar brottet mot det lilla barnet.

När det gäller ofredandet mot tonårsflickan, medger han däremot flera av de händelser som han nu åtalas för. Han anser dock inte själv att de varit brottsliga.

Mannen åtalas dels för att ha flera gånger ha tafsat på flickan, som var under 15 år. Han ska också ha gett henne kommentarer som handlade om att han vill se henne i underkläder, halvnaken eller topless. Flera kommentarer har skett via sms, som nu används som bevis.

Han ska också ha skickat videoklipp med porrfilmer till henne vid flera tillfällen.

Enligt vittnen var flickan rädd för mannen, något som åklagaren också hänvisar till inför rättegången..

Mannen greps redan i slutet av mars, och har suttit häktad sedan dess.