Ett tusental besökare i konsthallen

Sjöbo Artikeln publicerades

Sjöbo konsthalls påskutställning – den första i kommunens regi – lockade bortåt ett tusental besökare i påskhelgen. Kultursekreterare Ylva Wallström är nöjd med besökssiffrorna.

Årets påskutställning i Sjöbo konsthall på temat ”Skog, träd, lejon”, var den första i kommunens egen regi sedan beslutet i fjor att inte längre låta Sjöbo konstförening stå för påskutställningen i konsthallen.

Och ”Skog, träd lejon” med för verk som gjorts speciellt för utställningen av konstnärerna Sophia Callmer, Jon Leifsson, Ylva Lundquist och Anna Örtemo, lockade enligt kultursekreterare Ylva Wallström bortåt ettusen besökare sammanlagt under de fyra påskdagarna.

– Det har gått bra. Vi har fått många positiva kommentarer, och nästan tusen besökare på de fyra första dagarna är bra, tycker jag, säger Ylva Wallström.

Bara Sjöbokonstnärer

Årets konstnärer är alla bosatta i Sjöbo kommun. Att det blir på samma vis nästa år är inte säkert, enligt Ylva Wallström.

– Vi har sagt att utställningen ska ha en lokal anknytning. Men jag vill inte binda upp mig till att säga att det alltid måste innebära konstnärer som är bosatta här.

Även resten av veckan och den kommande helgen har konsthallen utökade öppettider. Det är öppet till klockan 17 alla vardagarna, och öppet både lördag och söndag, klockan 10 till 17 respektive 12 till 16. Utställningen visas fram till 4 maj.