Hade över 700 tabletter i bostaden- döms till fängelse

Sjöbo Artikeln publicerades

Sex månaders fängelse blir straffet för en man som döms för att bland annat haft över 700 dopningsklassade tabletter i hemmet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var för snart två år sedan som det påträffades såväl narkotika som dopningspreparat i mannens bostad.

Bland annat hittades 712 dopningstabletter och narkotika i form av cannabis, amfetamin samt såväl tabletter och kapslar som räknas som narkotika.

Mannen har erkänt brotten så när som på lite amfetamin och två tabletter narkotika som han påstår måste ha lagts dit av någon annan.

Tingsrätten anser att det kan vara så att tabletterna och amfetaminet kommer från någon annan. Men dömer honom även på de punkterna eftersom han haft bekanta som brukat narkotika under tiden de varit i bostaden och varit likgiltig inför att de också kunde glömma kvar något.

Mannen har tidigare dömts för narkotikabrott. Den här gången anser rätten att det inte kan bli annan påföljd än fängelse. Tiden bestäms till sex månader.

Rätten argumenterar i domen för att brottets art borde gett ytterligare någon månads fängelse. Men eftersom det tagit bortåt två år från brott till åtal då polisen prioriterat andra mål tar de hänsyn till den långa tid som förflutit sedan brottet begicks.