Halv miljon delades ut till föreningar i Sjöbo

Sjöbo Artikeln publicerades
Ingemar Lundgren från Sjöbo Badmintonklubb tar emot en check från Lennart Haglund från sparbanksstiftelsen.
Foto:Färs och Frosta
Ingemar Lundgren från Sjöbo Badmintonklubb tar emot en check från Lennart Haglund från sparbanksstiftelsen.

17 föreningar i Sjöbo kommun fick häromkvällen dela på en halv miljon kronor, när Färs och Frosta sparbanksstiftelse delade ut sina projektstöd.

På hembygdsmuseet Hallsbergs gård kommer snart en handikapphiss att installeras i stallängan, så att även funktionshindrade kan ta sig upp till andra våningen med sin hantverksgata och andra utställningar. Detta tack vare ett bidrag till Färs härads hembygdsförening på 75 000 kronor.

Det projektet är ett av 22 i Sjöbo kommun som kan genomföras med hjälp av banktiftelsens bidrag.

I Vanstad har man saknat en lekplats sedan skolan såldes. Den saken ska nu Vanstads byalag råda bot på. Med hjälp av 23 000 kronor från sparbanksstiftelsen kommer man att anlägga en samlingsplats i byn med lekplats, belysning, grillplats, bord och bänkar.

Sjöbo badmintonklubb får 15 000 kronor för att ordna en nybörjarcup. Sjöbo simsällskap ska, tillsammans med Ystads simsällskap, köpa in startstöd för ryggsim, vilket föreningarna får 75 000 kronor i bidrag till.

Äsperöds frivilliga brandkår får 5000 kronor för att fira sitt 100-årsjubileum med livemusik och Friluftsfrämjandet i Sjöbo får 5 000 kronor för att köpa in flytvästar.

Sjöbo IF får bidrag till sex olika projekt: för att ordna "fotboll för alla", att hålla ungdomsavslutning, ordna bollskola, fotbollsskola, ungdomscup och skaffa nytt staket.

Andra föreningar som också får del av stiftelsepengarna är Sjöboortens sportfiskeklubb, Vollsjö danssportklubb, Lions Club, Nationaldagskommittén i Lövestad, Gammeldansföreningen Vildrosen, Sjöbo trädgårdförening, Sjöbo handelsklubb, Blentarps BK och Lövestad rid- och körklubb.