Ingrid Persson utsedd till årets Sjöbobo

Sjöbo Artikeln publicerades

För åttonde året i rad bjöd Södra Färs Bygdegårdsförening in till hemvändardag.

Årets Sjöbobo Ingrid Persson (till höger) tillsammans med sin vän och tidigare arbetskamrat Gunilla Kruse (till vänster).
Foto: Stina Zinsmeister
Årets Sjöbobo Ingrid Persson (till höger) tillsammans med sin vän och tidigare arbetskamrat Gunilla Kruse (till vänster).

På vita vikväggar sitter gamla klassfoton upphängda och de namn som ännu saknas hjälper hemvändarna till med att fylla i. Det är åttonde året som en hemvändarträff anordnas i Sjöbo och omkring 40 personer är på plats på i Solvalla Bygdegård. De äter våfflor, tittar på bilder och pratar gamla minnen.

– Det tar lite tid att jobba in sådana här dagar med nu börjar det nästan bli tradition. Vi är många fler i år än vi har varit tidigare, säger Arne Axelsson som är en av de som anordnat dagen.

Han har själv ett stort intresse av Sjöbos historia och har tillsammans med Ronny Sjöstedt letat upp alla de gamla klassbilder som ställt ut för dagen.

Enligt tradition så utsågs även årets Sjöbobo och i år gick utmärkelsen till Ingrid Persson. Hon har varit kantor i Sjöbo i 47 år och har under otaliga år spridit musik och glädje omkring sig vilket hon nu prisades för.

– Det är ju hur roligt som helst, jag är ödmjukt tacksam, säger Ingrid Persson som är glad över att hon har fått följa så många generationer av körer och sångare.

– Med vitamintabletter, gymnastik och lite tur så kan jag kanske få fortsätta leva på det här sättet ett tag till, säger hon under sitt tacktal.