Officiell utställning – en social tillställning

Anklam Artikeln publicerades
Domare Eva Liljekvist-Borg längst till höger tar sig en närmare titt på Caroline Jönssons australian shepherd - en av många av sin ras på utställningen. 3 bilder
Foto:Ulrika Wangel
Domare Eva Liljekvist-Borg längst till höger tar sig en närmare titt på Caroline Jönssons australian shepherd - en av många av sin ras på utställningen.

Hundägare från när och fjärran kom till Anklam när Brukshundsklubben hade officiell utställning för hundar under söndagen. Ett 75-tal hundar var anmälda till utställningen.

Hundägare från inte bara Skåne utan även andra håll i landet kom till brukshundsklubbens fält vid Anklam i går söndag - då klubben var värd för en officiell utställning för bruksraser.

Att en hundutställning handlar om så mycket mer än att få sin hund domarbedömd märktes - det sociala i att få träffa andra hundägare och hundar kan vara minst lika viktigt.

– Det är roligt att träffa andra hundägare - och min hund tycker det är kul att träffa andra hundar här, säger Caroline Jönsson från Hörby, ägare till en av många australian shepherd-hundar som bedömdes under utställningsdagen.

Utställningen är tillsammans med det återkommande lägret en av sommarens stora händelser i Sjöbo brukshundklubb.

Och arrangörerna hade åtminstone under de första timmarna av bedömningen tur med vädret - solen visade under flera timmar efter morgonens inledande hällregn - och före nästa omgång.