Påverkad misshandlade flera personer på marknaden

Sjöbo Artikeln publicerades

Det blev en lugn första dag på marknaden. Undantaget var en man som brottades ner av en ledig polis på Gamla torg efter att oprovocerat ha misshandlat tre personer.

Sjöbo marknad lite från ovan.
Foto: Sprisse Nilsson
Sjöbo marknad lite från ovan.

Kommunpolis Johan Sandelin sammanfattar det första marknadsdygnet som väldigt lugnt. Därmed håller trenden i sig.

Men under kvällen gav sig en man i de övre tonåren på åtminstone tre personer utan någon anledning.

Först blev polisen kontaktad av en förälder som ville anmäla att hans son, som är i tonåren, fått motta ett slag på överkroppen av en okänd person. Det inträffade på Östergatan.

Strax därefter kom uppgifter om att samma man gett sig på två personer vid Gamla torg. Gärningsmannen delade ut slag och en person blev också biten.

Samtidigt råkade en polis som var där privat passera och han lyckades brotta ner mannen som attackerat.

– Dessutom fick min kollega hjälp av allmänheten att hålla fast personen tills polis som var i tjänst kom till platsen. Vi vill berömma de som hjälpte till i samband med händelsen, säger Johan Sandelin.

Gärningsmannen, som nu misstänks för tre fall av misshandel, greps. Han var vid tillfället mycket aggressiv och påverkad.

Därtill skedde en misshandel på Silogatan under kvällen där en person skallades i ansiktet. Även där finns en misstänkt gärningsman.

Polisen poängterar att också vid det tillfället hjälpte förbipasserande till.

Utöver de händelserna konstaterar Johan Sandelin att tre personer togs omhand för fylleri. Därtill hämtades två berusade av sina vårdnadshavare.

Under torsdagen gjorde polisen också ett flertal trafikkontroller. Vid 18-tiden stoppades en bil i korsningen Esplanaden/Ommavägen.

– Det uppstod misstankar under samtalet med föraren och det gjordes en husrannsakan i fordonet. Då påträffades två basebollträ.

Mannen är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

– Annars var kvällen och natten lugn. Så långt har det totalt sett trots allt varit en bra marknad.