Polisens marknadsfacit efter första dygnet: 14-åringar med sprit och sju fyllerister

Sjöbo Artikeln publicerades

Den första marknadskvällen i Sjöbo förflöt ungefär som de senaste åren: inga större bråk, men en del fylleri, även bland de yngsta tonåringarna.

Sjöbo marknad
Sjöbo marknad

Redan vid sjutiden på kvällen upptäckte polisen ungdomar som hade alkohol i sina ryggsäckar. Bland annat gjordes ett tillslag på Badgatan, där fem tonåringar gick runt med både öl och sprit.

– Alkoholen förverkades direkt, den tömdes ut på platsen. Och sedan kontaktar vi alltid föräldrarna i sådana här fall, berättar Mikael Svensson, tillförordnad kommunpolis i Sjöbo.

De fem ungdomarna var mellan 14 och 17 år gamla. De misstänks inte själva för brott, utan ses som vittnen. Däremot har en anmälan om brott mot alkohollagen gjorts mot den eller de personer som försett ungdomarna med alkoholen. Dessa personer är dock inte kända av polisen i nuläget.

Under kvällen påträffade polisen också en del personer som var så berusade att de inte kunde ta om hand sig själva. Sju stycken togs om hand enligt lob, lagen om berusade personer, och fördes till Ystad. Andra uppträdde så störande, att polisen bad dem att avlägsna sig från marknaden.