Rockstjärnan vill sätta Sjöbo på kartan

Sjöbo

"Det känns lyxigt att få vara här i Sjöbo", säger Jakob Samuel. I går kom stjärnan från the Poodles på besök för att öva med kören Team Jakob inför premiären av Körslaget på lördag.

Artikeln publicerades 17 mars 2011.

Trots en dialekt utan diftonger och skorrande "r" är det här som sångaren i The Poodles känner sig hemma.

– Om någon frågar varifrån jag kommer så brukar jag säga Sjöbo, säger han och fortsätter:

– Jag bodde här under den viktiga tonårsperioden av mitt liv. Pappa flyttade runt mycket men här bodde vi i många år. Jag upplevde min första kärlek här och jag var ute mycket i den vackra naturen.

Jakob Samuel tycker att han fått ett varmt välkomnande av Sjöboborna och att alla verkar glada över att Sjöbo blir representerat i Körslaget.

– Jag tror att det här kommer att sätta Sjöbo på kartan. Det finns en ensidig bild av Sjöbo. Jag hoppas innerligt att det här kommer att förändra den bilden, säger Jakob Samuel.

Stor skillnad

Rent musikaliskt tycker hårdrocksångaren inte att det är så stor skillnad att syssla med körsång jämfört med den musik han vanligtvis ägnar sig åt. Den största skillnaden är formatet menar han.

– Sångglädjen är otroligt häftig. Det händer något när 20 personer sjunger tillsammans, säger han.

Jakob Samuel berättar att kören övade första gången tillsammans på tisdagskvällen. Tre repetitioner i Sjöbo och en i Stockholm ska hinnas med innan uppträdandet på lördag.

– Alla är väldigt laddade. Det här kommer att bli så kul. Ett minne för livet för oss alla.

Bra blandning

Det var dock ingen enkel sak att välja ut de lyckliga 20.

– Det handlar om att få ihop en bra blandning, en homogen grupp där alla ändå inte är för lika. Den yngsta är 17 år och den äldsta 63 år.

På fritidsgården Qvarnen dit Jakob Samuel kommit för att träffa sina fans kommer några tjejer fram för att be om hans autograf.

– Vi skulle hälsa från Martin, din gamla lärare, säger en tjej.

På samma gata

Några andra tjejer som går i sjuan gillar Jakob Samuel och hans musik. En av tjejerna berättar stolt att han bott på hennes gata.

I sommar blir det turné med the Poodles.

– Jag ska försöka styra upp att vi kommer till Sjöbo, säger Jakob Samuel.

På lördag klockan 18 visar Qvarnen Körslaget på storbilds-tv.