Sabotage med stålvajer över väg: ”Kunde gått fruktansvärt illa”

Sjöbo Artikeln publicerades
Här, över Planteringsgatan i Sjöbo, var stålvajern uppspänd.
Här, över Planteringsgatan i Sjöbo, var stålvajern uppspänd.

Natten till torsdagen satt en stålvajer spänd över Planteringsgatan i Sjöbo. Två personer körde in i vajern, ingen skadades dock allvarligt . ”Men det kunde gått fruktansvärt illa”, säger kommunpolis Johan Sandelin.

Två personer har polisanmält att de strax före midnatt, natten till torsdagen, körde in i en vajer på Planteringsgatan i höjd med Sandbäcksskolan.

– Den ena personen var en bilist. Han hörde något som smällde till i bilen och konstaterade efteråt att det satt en vajer över vägen, spänd mellan två stolpar, och att vajern repat motor och framruta och även skadat vindrutehållarna, säger Johan Sandelin.

Nästan vid exakt samma tidpunkt har ytterligare en person kört in i vajern.

– Den andra personen var en mopedist som kom körande och plötsligt kände ett kraftigt slag över bröstet. Han flög av mopeden och föll till marken. Han fick blåmärken över bröstet och armarna.

– Men han skadade sig som tur är inte allvarligare än så. Det kunde ha gått fruktansvärt illa, det var mörkt på platsen och linan var svår att se. Den här killen berättar också att linan trasslade sig in i mopeden och att den satt spänd över vägen mellan två stolpar. Han slog larm till polisen direkt, fortsätter Johan Sandelin.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser på platser.

– Har man sett någon som har kommit bärande på en vajer, eller kanske bara iakttagit personer som uppehållit sig en längre stund på platsen så är vi intresserade av att ta del av den informationen. Det är tar vi mycket allvarligt på.

Brottsrubriceringen är misshandel samt framkallande av fara för annan och skadegörelse.