Stort utbud av konst runt om i Sjöbo

Sjöbo Artikeln publicerades
Lasse Åbergs grafiska tryck visas i Vollsjö.
Foto:Bosse Nilsson
Lasse Åbergs grafiska tryck visas i Vollsjö.

Det visas konst på många ställen i kommunen under påskhelgen. Det finns möjlighet att se verk av både lokala konstnärer och kända namn som Lasse Åberg.

Kultur i Sjöbobygden har som vanligt numer sin samlingsutställning på Övedskloster. Där finns verk av de konstnärer och konsthantverkare som ingår i föreningens runda.

Samtidigt har Övedskloster bjudit in egna utställare vars verk går att beskåda runt om på området. Till exempel ställer Ann Katrin Braf ut keramik i Orangeriet och Liv Borglund skulpturer i Volièren.

På plats finns också graffitikonstnären Ted Malm som kommer att visa hur han arbetar.

Utöver konsten arrangeras också en mässa med 50 utställare. Det blir mat, trädgård och hantverk och så ges möjlighet att se på såväl traktorer som kalvar och annat som hör till gårdslivet.

I Lövestad öppnas dörrarna till Kulturmöllan. Lars Eklöw som driver anläggningen visar egna målningar och fotocollage.

Dessutom finns där abstrakta landskapsmålningar av Erik-Ottar Hansen och målningar på temat inre landskap av Tommy B Nilsson.

På Vollsjö mill samsas 13 utställare om utrymmet. Cecilia Mazza berättar att hon lockat dit Lasse och Inger Åberg. Det blir Lasse Åbergs grafiska tryck och textilkonst och litografier av Inger Åberg.

– Hans filmer var de första jag såg på svenska när jag flyttade hit för flera år sedan. Därefter upptäckte jag hans konst och humorn i Lasses tavlor, berättar Cecilia Mazza som är glad över att kunna visa verken i Vollsjö.

Därtill medverkar bland andra Sidsel Cook, Brigitta Friberg, Christian Weibull, Judy Barta och Jytte Hansen med målningar i olika tekniker.

På Galleri Caesar i Vanstad delar Camilla Caesar (måleri) och Nina Martinez (keramik) på utrymmet.

– Årets tema är definitivt djur, säger Camilla Caesar och berättar att hon gjort nya målningar med såväl pelikaner, påfåglar och tranor som harar, hundar och katter.